Du är här Startsida / Vigseln / Funderar ni på en utomhusvigsel? Så funkar det
Shutterstock 763544107 2

Funderar ni på en utomhusvigsel? Så funkar det

Publicerad den september 1, 2019

Planerar ni en utomhusvigsel? Kanske är siktet inställt på ett sommarbröllop i en park eller ett vinterbröllop? Det här bör ni tänka på om ni ska gifta er utomhus.

Vart kan man gifta sig utomhus?
Vill ni gifta er utomhus kan ni göra det var ni vill: på stranden, i skogen eller i er egen trädgård. Det som kan vara smart att tänka på när ni väljer plats är att vigselförrättaren och era gäster enkelt har möjlighet att åka dit och att det finns utrymme för alla.

Praktiska förberedelser inför utomhusvigseln
En utomhusvigsel fungerar på samma sätt som en vanlig vigsel, och de praktiska förberedelserna är desamma: Ni måste kontakta Skatteverket och fylla i en blankett om ansökan för hindersprövning, hitta ett passande datum och bestämma er för om ni vill vigas borgerligt eller av en präst. Både borgerliga vigselförrättare och präster kan genomföra vigslar ute i det fria – prästen kontaktar ni via Svenska kyrkan, och en borgerlig vigselförrättare via kommunen där ni vill vigas.

Glöm inte väderprognosen
Planering är A och O när det gäller en utomhusvigsel och det gäller att vara förberedd på det värsta så som regn, snöslask eller storm. Glöm inte bort att planera in detaljer som paraply, partytält eller vinterkängor under brudklänningen.

Foto: Shchus/Shutterstock.com

LÄS ÄVEN: Så lyckas du med festprogrammet till bröllopsfesten

Penny Parnevik berättar nu om de kommande bröllopsplanerna i podden Pillowtalk. Här är allt vi vet hittills! Se mer i videon nedan.